"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЮЩЕНКО ДОЗВОЛИВ ДАТИ ГРОШІ НА СВИНЯЧИЙ ГРИП

Вівторок, 22 грудня 2009, 10:26

Президент Віктор Ющенко підписав закон про виділення 608 млрд. гривень на боротьбу із каліфорнійським грипом.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба президента.

Згідно із повідомленням, Ющенко прийняв таке рішення з огляду на те, що Радою Нацбанку було затверджено наявність перевищення доходів Національного банку над видатками у сумі 608,2 млн. гривень, які розподіляються згідно з вищезгаданим Законом.

Також президент направив до Голови Ради Нацбанку, Голови Національного банку та прем'єра листи з вимогою провести протягом 5 днів консультації щодо порядку забезпечення цільового використання наявних коштів на першочергові видатки.

Реклама:

Так президент вважає, що реалізація цього закону на практиці пов'язана з низкою ризиків.

За словами президента, вона пов'язані з тим, що на сьогодні законами України розподілено більше коштів перевищення доходів Національного банку над його кошторисними видатками, ніж є в наявності, а також з поширеними випадками нецільового використання коштів.

Крім того, забезпечення цільового використання ускладнюється необхідністю прийняття цілої низки рішень уряду, зокрема які стосуються проведення закупівель за бюджетні кошти без застосування тендерних процедур, попередньої оплати, на відміну від існуючої практики, товарів, робіт і послуг, дозволу працювати з посередниками тощо.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: