"Союз-Віктан" збанкрутував

Вівторок, 22 грудня 2009, 10:11

Група компаній "Союз-Віктан" вирішила припинити свою діяльність.

Про це повідомив інформований співрозмовник, повідомляє агентство "Українські новини".

За словами джерела, таке рішення було прийняте у зв'язку з акцизною політикою держави, а також відсутністю домовленостей із кредиторами, особливо російськими компаніями групи.

Рішенням Господарського суду Києва від 24 листопада, за його даними, почате банкрутство компанії "Союз-Віктан ЛТД", у власності якої знаходяться виробничі потужності групи в Сімферополі.

Реклама:

Крім того, 22 грудня до арбітражного суду Московської області надійшла заява закритого акціонерного товариства "Союз-Віктан" (Росія) про визнання останньої банкрутом (у власності цієї компанії знаходится завод групи в Рузі Московської області).

За даними джерела, група розраховує, що вартості наявних у її власності активів буде досить для розрахунків із кредиторами.

Серед найбільших кредиторів групи - російські ОТП Банк, Сбєрбанк, Альфа-банк та їхні українські підрозділи.

"Союз-Віктан" виробляє понад 50 найменувань продукції: горілки класичні й особливі під ТМ "Союз-Віктан" й Medoff, слабоалкогольні напої ТМ "Лонгер", а також лікувально-столова мінеральна вода "Неаполіс" і питна вода "Союз-Віктан".

Продукція компанії експортується в більш ніж 30 країн світу (США, Німеччина, Росія, Англія, Ізраїль, Іспанія, Австралія, Казахстан, Вірменія, Азербайджан, Молдова, країни Прибалтики й інші).

Також група "Союз-Віктан" має потужності з випуску горілочної продукції в Україні, Росії й Грузії, до складу групи входить завод марочних вин і коньяків "Коктебель" (Крим).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!