Заради Тимошенко Росія спровокує фіктивний газовий конфлікт?

Понеділок, 21 грудня 2009, 13:49

На початку 2010 року може бути створено фіктивний газовий конфлікт між Україною та Росією, щоб прем'єр-міністри двох країн - Юлія Тимошенко та Володимир Путін - його "красиво" вирішили.

Таку думку висловив голова правління Альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, Україна має усі шанси на початку 2010 року уникнути газового конфлікту з Російською Федерацією, котра на останніх переговорах у січні 2009 року добилася для себе найважливіших поступок від українців.

"На сьогоднішній день немає великого предмету торгу", - сказав він.

Реклама:

Боровик відзначив, що Україна після підписаного в січні контракту платить "високі" ціни на газ і буде змушена перейти на передоплату у випадку затримки оплати "блакитного палива" за попередній місяць.

"Сьогодні викачується з бюджету все, що можна, аби платити за газ", - зауважив він.

Крім цього, на думку експерта, російські власті вирішили підтримати на виборах президента України чинного українського прем'єра Юлію Тимошенко і тому, швидше за все, не будуть йти на конфлікт.

Однак, Боровик припускає створення фіктивного газового конфлікту.

"Або не буде нічого і говоритимуть: "Перший раз в історії правління нового президента в нас усе стабільно завдяки Юлії Володимирівні", або інший варіант - буде конфлікт, і красиво на білих конях Юлія Володимирівна та Володимир Путін його вирішать", - прогнозує він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!