"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україні обіцяють повернення інвестицій на докризовий рівень

Понеділок, 21 грудня 2009, 13:16

У 2010 році показник залучених прямих іноземних інвестицій до України повернеться на кризовий рівень і складе близько 10 млрд. доларів.

Про це заявив голова Національного агентства з іноземних інвестицій та розвитку ("Укрзовнішінвест") Сергій Таран, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Я думаю, що за умови виконання планів, які ставить перед собою агентство, ми можемо вийти наступного року на показник залучення інвестицій, який у нас був до кризи, і це абсолютно реальне завдання, яка чітко цифрується до тих проектів, які ми реалізуємо. І я думаю, що на докризовий рівень ми вийдемо", - підкреслив він.

За словами Тарана, в цифровому вираженні залучені інвестиції складуть близько 10 млрд. доларів.

Реклама:

Що стосується надходження інвестицій до України в 2009 році, Таран зазначив, що рівень залучення прямих іноземних інвестицій значно впав. Експерт не зміг назвати точну цифру залучених інвестицій, тому що, за його словами, ці дані на сьогоднішній день ще обробляються агентством.

"Звичайно, це не докризовий рівень, хоча надходження іноземних інвестицій тривають. Позитивна динаміка зберігається", - підкреслив він.

Як повідомлялося, за даними Держкомстату, у січні-вересні 2009 року в економіку України іноземними інвесторами вкладено 3948,3 млн. доларів прямих інвестицій, що становить 46,3% обсягів відповідного періоду 2008 року.

У першому півріччі в економіку України вкладено 2 млрд. 699,7 млн. доларів прямих інвестицій, що становило 40,2% обсягів аналогічного періоду 2008 року.

У 2008 році в економіку України вкладено 10 млрд. 911,1 млн. прямих інвестицій, що на 25,3% більше надходжень 2007 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!