Думка експерта: Стабільної ціни на золото не буде

Понеділок, 21 грудня 2009, 12:41

Минулого тижня золото однозначно підтвердило репутацію спекулятивного інструменту і ще раз показало, що з ним треба бути дуже обережним.

Таку думку висловив радник голови правління Укргазбанку Олександр Охріменко у коментарі "Економічній правді".

За його словами, падіння ціни на золото до рівня майже 1110 доларів за тройську унцію має кілька пояснень, але всі вони сходяться в одному: стабільної ціни на золото не буде.

"На поточний момент ціна стала улюбленим фінансовим інструментом фінансових спекулянтів. Створюючи ажіотаж навколо золота, вони при падінні обсягів продажів, забезпечують більшу волатильність його вартості. От і зараз, не встигла ціна на золото досягти рівня 1100 доларів за тройську унцію, що на ринку формується зростання цін на цей метал при зберігається процесі зміцнення долара", - сказав експерт.

Реклама:

"У результаті таких дій коливання ціни тільки посилюється. І тільки завершення календарного року заспокоює спекулятивні операції, але не залишає надії на кінець року підняти ціну на золото до 1150 доларів за тройську унцію", - зазначив він.

На думку Охріменка, найближчим часом коливання цін на золото будуть зберігатися.

"Все більше і більше учасників світового фінансового ринку втягуються в ці ігри. Якщо раніше покупцями золота були великі світові країни, то на сьогодні золото для своїх золотовалютних резервів купують навіть такі країни як Мавританія і Уругвай", - зазначив він.

Таким чином, прогнозує експерт, стабільність цін на золото скасовується.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!