Фондовий ринок почав тиждень зниженням

Понеділок, 21 грудня 2009, 12:21

Незважаючи на нейтральний зовнішній новинний фон і помірно позитивну динаміку міжнародних індексів, український фондовий ринок почав торговельний тиждень зниженням порядку 1%.

Про це йдеться огляді компанії iTrader.

Індекс Української біржі знизився до рівня 1470 - 1475 пунктів.

Серед індексних акцій найгіршу динаміку демонструють акції банку "Форум", які знижуються на 6,8% на тлі додаткової емісії акцій банку.

Реклама:

Так само трохи гірше ринку почуваються акції Ясинівського коксохімічного заводу, Сумського НВО ім Фрунзе, "Західенерго".

Активність залишається низькою на ринку в першій половині дня.

"Всі ці фактори лише додатково підтверджують слабкість фондового ринку напередодні новорічних свят. З технічної точки зору, індекс УБ пробив важливий рівень підтримки, який знаходився в діапазоні 1500-1510 пунктів, у формі лінії висхідного тренда з травня поточного року. Через декілька днів і подальшого зниження ринку можна буде судити про зміни висхідного тренда на спадний", - відзначає старший трейдер онлайн-брокера iTrader Володимир Волков.

За його словами, у такому випадку наступним рівнем підтримки може стати діапазон 1300-1350 пунктів. Мету спадного руху можна окреслити в діапазоні 900-1050 пунктів.

Міжнародні ринки взяли паузу. Зважаючи на відсутність важливої статистики по економіках Європи та США, торговельні сесії проходять спокійно.

Основним чинником руху ринків є ситуація навколо зміцнення долара США, який знаходиться на 3-х місячних максимумах.

Поточний тиждень є останнім активним торговельним тижнем на фондових ринках католицьких країн перед різдвом.

Зокрема по економіці США очікується публікація кілька важливих даних за минулі місяці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!