Долар залишається біля максимуму трьох місяців

Понеділок, 21 грудня 2009, 09:43

Вартість долара до євро в понеділок залишається біля максимуму останніх 3 місяців, оскільки ознаки відновлення світової економіки почали працювати на користь американської нацвалюти.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Євро на 9:00 у понеділок коштував 1,4329 долара проти 1,4338 долара за підсумками торгів 18 грудня.

Вартість японської валюти щодо долара вирівнялася до цього часу проти п'ятничних результатів - 90,49 єни.

Реклама:

Курс єни до єдиної європейської валюти склав 129,66 єни проти 129,75 єни на закриття ринку в п'ятницю.

Доларове ралі продовжиться цього тижня, оскільки інвестори занепокоєні потенційною кредитною кризою в єврозоні і дефляцією в Японії, пише The Wall Street Journal.

Понижувальній тиск на євро посилився після зниження кредитного рейтингу Греції, що викликало побоювання щодо послаблення фінансової стабільності економік єврозони.

Учасникам ринку не варто розраховувати на значне зростання японської нацвалюти цього тижня, оскільки Банк Японії в п'ятницю дав зрозуміти, що збереже процентні ставки на рекордно низькому рівні, щоб подолати дефляцію, відзначають експерти.

"Цілком імовірно, що в короткостроковому періоді долар підсилиться, особливо по відношенню до євро", - вважає головний валютний аналітик TD Securities з Торонто Шон Осборн.

У п'ятницю долар подорожчав до найвищого рівня за 3 місяці по відношенню до євро і до максимуму 6 тижнів до єни на очікуваннях, що Федеральна резервна система буде поступово підвищувати процентні ставки у міру відновлення економіки.

Євро, швидше за все, буде коливатися в діапазоні від 1,4150 долара до 1,4450 долара, вважає головний експерт Citigroup з технічного аналізу Том Фіцпатрік. При цьому єдина європейська валюта буде тяжіти до нижньої межі цього проміжку, додав він.

Багато інвесторів вважають за краще дрейфувати в "боковику" напередодні Різдва і Нового року, і низький обсяг угод на ринку також зміцнить позиції долара по відношенню до євро, зазначив Ендрю Шавер з BNP Paribas.

Згідно з його прогнозом, курс євро до кінця року залишиться в діапазоні від 1,4120 долара до 1,4400 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!