"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко заявив про 12 мільярдів, "зідраних" з бізнесменів

Неділя, 20 грудня 2009, 18:43

Президент Віктор Ющенко оцінює обсяг не відшкодованого державою податку на додану вартість у 15 млрд. гривень.

Про це він заявив під час зустрічі з жителями Чернівецької області, коментуючи економічну політику Кабінету міністрів, повідомляє агентство "Українські новини".

Президент навів дані про більш ніж 19 млрд. гривень невідшкодованого ПДВ і понад 12 млрд. зібраних наперед податків.

"Нам потрібно знайти українського прем'єр-міністра, який би міг організувати економічну фінансову й бюджетну політику країни", - укотре висловив при цьому свою позицію Ющенко.

Реклама:

До того ж, за словами президента, за останні 4 роки Україна продемонструвала найвищі в Європі темпи економічного розвитку - приріст ВВП у середньому становив 7,5-7,8% щорічно.

За його переконанням, таку позитивну економічну динаміку забезпечили інвестиції - з 2004 року приплив іноземного капіталу в українську економіку досяг майже 39 млрд. доларів.

"Цифри добре ілюструють тенденцію, і нам цю тенденцію потрібно зберегти", - сказав президент.

При цьому він висловив сумнів, що економічна політика чинного уряду здатна одержати такий же кредит довіри від іноземного й українського бізнесу, оскільки дані про невідшкодований ПДВ і зібрані наперед податки характеризують стиль відносин Кабміну з бізнесом.

Окрім цього, Ющенко вказав на успіхи в соціальній політиці за останні 5 років, насамперед назвавши зрівняння розмірів мінімальної пенсії й зарплати та прожиткового мінімуму, а також впровадження єдиної тарифної мережі оплати праці працівників бюджетної сфери.

У зв'язку з цим президент закликав підтримати економічні досягнення останніх 5 років.

Як повідомлялося, 25 листопада Ющенко на урочистих зборах з нагоди Дня працівника сільського господарства підкреслив, що виробникам загалом не повернуто 15 млрд. гривень ПДВ, крім того, за рахунок майбутніх періодів з підприємств зібрано 13 млрд. гривень податків.

Ющенко сподівається, що показники економіки України серпня-вересня 2008 року відновляться до кінця 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: