"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бразилія позичить Україні грошей на ракету

Середа, 2 грудня 2009, 19:12

Бразилія готова надати Україні кредит для завершення проекту з будівництва ракети-носія "Циклон-4" в 2010 році.

Про це заявив президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва під час зустрічі із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, повідомляє агентство "Українські новини".

Він зазначив, що в реалізації цього спільного проекту були певні проблеми з боку Бразилії, які наразі уже вирішено, і додав, що в питанні фінансування української частини проекту, який, за його словами, завершено на 75%, Бразилія готова надати Україні фінансову допомогу.

"Я хочу, щоб ми в 2010 році завершили цей проект", - сказав він.

Реклама:

Крім цього, бразильський президент зазначив, що його країна зацікавлена в розвитку співробітництва з Україною в енергетичній і суднобудівній галузях і сільському господарстві.

Він також зазначив, що Україна і Бразилія повинні збільшувати взаємний торговельний обіг, при цьому висловивши впевненість, що український і бразильський бізнес мають розширювати взаємні контакти.

Як відомо, у грудні 2007 року українсько-бразильське спільне підприємство Alcantara Cyclon Space розпочало монтажно-випробувальні роботи проекту з будівництва в Бразилії стартового комплексу для запуску ракет-носіїв "Циклон-4".

Будівництво в Бразилії передбачено в рамках спільного українсько-бразильського космічного проекту.

Відповідно до договору, Україна в особі КБ "Південне" і державного підприємства "Південмаш" також має розробити й виготовити ракету-носій "Циклон-4".

Президент Віктор Ющенко впевнений у запуску Бразилією ракети-носія "Циклон-4" у 2010 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: