"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Укрпромбанк "вибив" 3% проблемних боргів

Середа, 2 грудня 2009, 18:16

Укрпромбанк провів зустрічі з половиною проблемних позичальників і йому повернули 155,9 млн. гривень проблемної заборгованості.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на прес-службу банку.

Як повідомляє прес-служба банку, кількість проблемних позичальників нині складає 12 231, загальна сума проблемної заборгованості - 5,2 млрд. гривень.

"Станом на 28 листопада, всі без винятку позичальники були проінформовані про необхідність погашення простроченої заборгованості, або запрошені до банку для розгляду питання про її реструктуризацію. Укрпромбанк провів зустрічі з 5 766 позичальниками (фізичні особи - 5 213, юридичні особи - 553)", - інформує прес-служба.

Реклама:

Як результат проведеної роботи станом на 28 листопада - 6631 позичальника погасили прострочену заборгованість на загальну суму 155,9 млн. гривень, а саме: фізичні особи - на суму 43,8 млн. гривень, юридичні особи - на суму 112,1 млн. гривень.

У тому числі повністю погасили прострочену заборгованість 2 722 позичальника на суму 63,9 млн. гривень.

Решта коштів у розмірі 92 млн. гривень - це надходження в рахунок часткового погашення простроченої заборгованості від юридичних і фізичних осіб.

З несумлінними клієнтами-позичальниками, які відмовилися співпрацювати, Укрпромбанк поступив таким чином: розмістив на сайті банку списки таких позичальників; підготував реєстри недобросовісних позичальників і подав їх до Генпрокуратури (297 юридичних осіб та 558 фізичних осіб), Прикордонної служби України (1033 фізичних особи).

Також банк підготував і подав до суду 462 позовні заяві до недобросовісних позичальників на загальну суму вимог 2 602,1 млн. гривень; надав інформацію щодо 976 несумлінних позичальників - юридичних і фізичних осіб у відповідь на запити органів прокуратури на місцях; подав в НБУ дані про такі позичальників.

Укрпромбанк продовжує роботу щодо вчинення виконавчих записів на договорах застави та ініціації позовної роботи для стягнення заборгованості з недобросовісних позичальників, говориться в повідомленні прес-служби банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: