Тимошенко почне тиждень з оновленим бюджетом

Середа, 2 грудня 2009, 16:02

Міністерство фінансів має намір внести на розгляд Кабінету міністрів проект державного бюджету на 2010 рік, доопрацьований з урахуванням пропозицій Верховної ради, 7 грудня.

Про це заявив виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "Українські новини".

"У мене за графіком робота над цим документом: 7 числа я його вношу на розгляд уряду", - сказав Уманський.

За його словами, доопрацьований документ передбачає скорочення доходів на 30 млрд. гривень, витрат - на 40 млрд. гривень порівняно із законопроектом, внесеним Кабміном у вересні.

Реклама:

"Мінус 30 - доходи, мінус 40 - витрати. Це якщо говорити про загальний баланс. Якщо ж говорити про документ, я не впевнений, що Верховна рада сподівається одержати те, що ми їй надішлемо", - сказав він.

В.о. міністра зазначив, що під час доопрацювання документа Кабмін, зокрема, врахував два закони, які стосуються підвищення соціальних виплат, а також розглянув 1300 поправок депутатів до цього законопроекту.

Уманський також зазначив, що Мінфін доопрацьовує проект держбюджету-2010 з урахуванням перегляду макроекономічних показників, погоджених з Міністерством економіки.

Він додав, що поки що Кабмін не ухвалював рішення щодо перегляду прогнозу макропоказників на 2010 рік.

Як повідомлялося, 15 вересня Кабмін запропонував Раді затвердити держбюджет-2010 з доходами 284,7 млрд. гривень, витратами 324,3 млрд. гривень, дефіцитом 46,7 млрд. гривень, або 3,97% від внутрішнього валового продукту.

20 листопада Рада повернула проект держбюджету на доопрацювання Кабміну.

За словами голови Верховної ради Володимира Литвина, Кабінет міністрів має подати в парламент доопрацьований проект держбюджету 3 грудня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!