Кредитори не вірять "Укрзалізниці"?

Середа, 2 грудня 2009, 11:57

"Укрзалізниця" продовжує переговори з кредиторами про реструктуризацію своїх боргів.

Про це повідомив в.о. міністра фінансів України Ігор Уманський, передаэ агентство "Інтерфакс-Україна".

"Процес триває. 30 днів - це був попередній строк домовленостей (30 днів - дедлайн для завершення переговорів)", - сказав він у середу в Києві.

Уманський повідомив, що на сьогодні остаточної реакції від кредиторів поки що немає, і Мінфін запросив їх для продовження переговорного процесу в Київ.

Він також додав, що прострочення з виплатою зобов'язань за боргами не можна розцінювати як дефолт, "оскільки переговори тривають".

При цьому Уманський висловив упевненість в їх успішному завершенні, оскільки, на його думку, в цьому зацікавлені обидві сторони - і кредитори і позичальники.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" веде переговори про реструктуризацію синдикованого кредиту, залученого нею 2007 року на суму 550 млн. дол. під Libor +2,5% на три роки з дворічним пільговим періодом.

Корпорація 11 листопада прострочила виплату з основним боргом в розмірі 110 млн. дол., сплативши лише 8 млн. дол. відсотків.

Організатором кредиту виступив Barclays Capital. Першу виплату основної суми боргу за цим кредитом у розмірі 110 млн. дол. "Укрзалізниця" здійснила в серпні цього року.

Українська корпорація розраховує реструктуризувати виплату, що залишилися, у 440 млн. дол. боргу на термін 2,5-3 роки.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: