"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна припинила експорт електроенергії в Польщу

Субота, 19 грудня 2009, 18:51

Україна припинила експорт електроенергії до Польщі.

Про це в інтерв'ю тижневику "Дзеркалe nижня" повідомив голова ради директорів компанії Korlea Invest Holding AG Василь Данилів.

Він не уточнив дати припинення експорту.

Данилів також вказав на зниження обсягів експорту електроенергії з "острова Бурштинської ТЕС" у напрямку Угорщини, Словаччини і Румунії через різке скорочення споживання електроенергії в Європі ізниження її вартості на європейських ринках у зв'язку з економічною кризою.

Реклама:

"Економічна криза спровокувала різке скорочення обсягів споживання електроенергії й обвал цін на неї в Європі. Внаслідок цього конкурентноздатність української електроенергії знизилася, поставки з Бурштинського енергоострова в напрямку Угорщини, Словаччини і Румунії скоротилися, а в Польщу - взагалі припинилися", - сказав він.

За неофіційним даними, польський контрагент компанії "Укрінтеренерго" - Zomar S.A. - відмовився в грудні 2009 купувати українську електроенергію через її високу вартість.

Як повідомлялося, 1 вересня 2009 "Укрінтеренерго" відновила експорт електроенергії в Польщу.

За даними Міністерства палива й енергетики, у січні-листопаді 2009 Україна експортувала 201,5 млн. кВт-годин електроенергії в Польщу.

"Укрінтеренерго" у рамках формування спільного міжнародного енергетичного холдингу з Korlea Invest Holding опосередковано сконцентрувала по 52% акцій 3 енерготрейдерів у Чехії, Польщі і Словенії.

Зокрема, Korlea Invest переоформив на Ukrenergy Holding AG, 52% яке належить "Укрінтеренерго", права власності на 100% статутного капіталу своїх дочірніх компаній Ukrenergy Trade Sp. z.o.o. (Польща), Ukr-Energia d.o.o. (Словенія) і Ukrenergy Trade s.r.o. (Чехія).

Крім того, на Ukrenergy Holding переоформлено право власності 60% акцій компанії Korlea Ukrhydropower a.s. (Словаччина), що володіє 70% статутного капіталу ТОВ "Корлеа Укргідропавер" (Україна).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: