"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банкова передрікає Тимошенко дірку у 100 мільярдів

П'ятниця, 18 грудня 2009, 22:25

Реальний дефіцит держбюджету 2009 року може перевищити 100 мільярдів гривень.

Про це заявив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак в інтерв'ю телеканалу "Інтер", повідомляє прес-служба глави держави.

За його словами, поглиблює кризову ситуацію та підриває довіру до України як позичальника те, що дефіцит фінансується за рахунок збільшення державного боргу.

До кінця року сума боргу, включаючи надані урядом гарантії, буде доведена до 280 млрд. гривень, зазначається у повідомленні.

Реклама:

Крім того, Шлапак заявив, що неприйняття бюджету 2010 року унеможливить виплати соціальних стандартів, які вже підвищено.

"Правило 1/12 не дозволить профінансувати соціальні стандарти для наших людей у тому обсязі, як заплановано законом, проти якого виступав уряд і який підтримав президент", - заявив він.

Представник секретаріату наголосив, що таким чином відносно 7 мільйонів пенсіонерів і 1 мільйона працюючих буде порушена Конституція та основний соціальний принцип у роботі влади.

Він також назвав інші ризики, які несе неприйняття бюджету 2010 року у терміни, передбачені законодавством.

"Насамперед, йдеться про ручне управління фінансовими ресурсами на розсуд керівника уряду, на неприпустимість чого уряду було чітко вказано в листі президента", - йдеться у повідомленні Банкової.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!