Банки радіють нововведенням від НБУ

П'ятниця, 18 грудня 2009, 19:26

Банки наголошують, що їх пропозиції щодо пом'якшення нових вимог до порядку валютно-обмінних операцій, знайшли відображення у роз'ясненнях НБУ.

Про це йдеться у листі регулятора надісланому до УКБС та фінансових  установ, передає прес-служба асоціації "Український Кредитно-Банківський Союз".

Національний банк прислухався до аргументації банківського співтовариства та дозволив банкам самостійно визначати порядок установлення курсу купівлі та продажу готівкової іноземної валюти на вихідні та святкові дні.

Це дозволить фінансовим установам більш оперативно реагувати на зміну ситуації на валютному ринку та мінімізувати ризики. 

Реклама:

Також НБУ надав банкам можливість уникнути спірних питань із клієнтами, дозволивши  розміщувати у пунктах обміну поряд з наказом (розпорядженням) банку витяг з цього документу з переліком лише тих валют, з якими працює ця каса.

"Водночас, сподіваємося, що найближчим часом НБУ будуть переглянуті інші, запроваджені постановою № 538 обмеження, які  призводять до погіршення умов обслуговування клієнтів, відродження тіньового ринку та є неринковими", - зауважує  генеральний директор УКБС Галина Оліфер.          

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!