Фонд гарантування вкладів перевів 5 банків до групи тимчасових

П'ятниця, 18 грудня 2009, 17:14

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб перевів 5 банків з категорії постійних учасників до категорії тимчасових учасників.

Про це сказано в повідомленні фонду, передає агентство "Українські новини".

Зокрема, до категорії тимчасових учасників переведені: ТОВ "Діалогбанк" (Дніпропетровськ), ВАТ "Інпромбанк" (Харків), ВАТ "Банк Столиця" (Київ), ТОВ КБ "Українська фінансова група" (Київ) і АБ "Земельний банк" (Харків).

Рішення про переведення цих банків до категорії тимчасових учасників фонд прийняв 15 грудня.

Реклама:

Відповідно до закону "Про фонд гарантування вкладів фізичних осіб", до категорії тимчасових учасників фонду за рішенням адміністративної ради фонду переводяться банки, які не виконують установлених Національним банком економічних нормативів або яким Нацбанк зупинив дію ліцензії на здійснення банківської діяльності.

Фонд гарантування вкладів не буде відшкодовувати гарантовані суми за вкладами фізичних осіб у банках з категорії тимчасових учасників, якщо такі вклади будуть зроблені після 15 грудня, тобто після переведення цих банків до категорії тимчасових учасників.

Така умова стосується лише нових вкладів і не поширюється на раніше укладені депозитні договори.

Після цих змін кількість банків - постійних учасників фонду скоротилась до 171, тимчасових учасників - збільшилась до 12.

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб створений у лютому 1999 року і є державною спеціалізованою установою, що виконує функції державного управління у сфері гарантування вкладів фізичних осіб.

14 серпня 2007 року Адміністративна рада фонду вирішила збільшити розмір компенсації вкладникам ліквідованих банків з 25 тис. гривень до 50 тис. гривень.

31 жовтня 2008 року Верховна Рада затвердила антикризові заходи й тим самим збільшила розмір компенсації вкладникам ліквідованих банків з 50 тис. гривень до 150 тис. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: