Nemiroff готує форпост для завоювання Білорусі

П'ятниця, 18 грудня 2009, 14:42

Компанія Nemiroff вибрала лікеро-горілчаний завод у Білорусі, на потужностях якого має намір розпочати виробництво своєї продукції.

Про це в інтерв'ю журналу "Власть денег" сказав голова ради директорів компанії Nemiroff Олександр Гнусь, повідомляє агентство "Українські новини".

"Ми вже вибрали підприємство, що буде випускати нашу продукцію. Договір плануємо підписати до кінця року. Але поки не підпишемо угоду, я не можу озвучувати його назву", - сказав він.

В інтерв'ю ж газеті "Дело" Глусь заявив, що, найімовірніше, такий контракт буде укладено із Брестським ЛГЗ, Вітебським ЛГЗ або мінським "Кристалом".

Реклама:

Він не зміг назвати суму планованих інвестицій у це виробництво.

"Це багато в чому залежатиме від самого майданчика. Ми прийдемо зі своєю технологією", - пояснив він.

Крім того, в обох інтерв'ю Глусь повідомив, що компанія не відмовилася від своїх планів з будівництва власного заводу в Росії.

"Якби не криза, ми б уже почали будівництво власного підприємства в Росії. Криза ж відсунула наші плани на 2-3 роки", - сказав він журналу "Власть денег".

"Делу" він уточнив, що з точки зору логістики, у Росії краще побудувати завод у районі Золотого кільця, тому що компанія планує в першу чергу орієнтувати вироблену на ньому продукцію на російський ринок.

Втім, топ-менеджер також зазначив, що власне підприємство в Росії, крім внутрішнього ринку країни, також буде працювати й на ринок Китаю, української ж потужності після запуску свого виробництва в Росії будуть спрямовані на забезпечення продукцією України, Європи й Америки.

Говорячи про плани на наступний рік, Глусь повідомив, що запланований обсяг продажів може бути забезпечений уже наявними зараз у компанії потужностями.

"Ми не продамо більше, ніж зможемо зробити в Україні й на Ярославському ЛГЗ (Росія), де ми збільшуємо обсяг виробництва", - підкреслив він.

При цьому, з його слів, якщо ринок буде зростати швидше, ніж передбачають експерти, то компанія зможе знайти підприємства для кооперації виробництва.

Раніше, 15 жовтня Nemiroff підписав з Білоруським державним концерном харчової промисловості "Белгоспищепром" меморандум про співробітництво.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: