"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" реорганізували

П'ятниця, 18 грудня 2009, 14:30

Кабінет міністрів реорганізував НАК "Нафтогаз України" з державного товариства відкритого типу в публічне акціонерне товариство.

Про це сказано в постанові уряду від 2 грудня, повідомляє агентство "Українські новини".

Уряд вніс зміни до статуту НАК, збільшивши статутний фонд компанії на 18,6 млрд. гривень до 24 164,714 млн. гривень.

Уряд також ухвалив, що "Нафтогаз" за узгодженням з Кабміном затверджує завдання своїм представникам на голосування на загальних зборах акціонерів і засіданнях наглядової ради відкритих акціонерних товариств "Укрнафта" й "Укртранснафта" і державного акціонерного товариства "Черноморнафтогаз" з питань зміни розміру статутного капіталу, проведення додаткової емісії акцій, розподілу прибутку, обрання голови правління, реорганізації суспільств, а також установи зазначеними компаніями інших юридичних осіб, придбання пакетів акцій (часток, паїв) у статутному капіталі.

Реклама:

Також НАК ухвалюватиме рішення щодо передачі державного майна в статутний капітал "Укрнафти", "Укртранснафти" і "Черноморнафтогазу".

Міністерству палива і енергетики доручається вжити заходів для державної реєстрації змін, внесених цією постановою у статут "Нафтогазу".

Як повідомлялося, НАК є монополістом з транспортування газу по транзитних газопроводах, монополістом з транспортування нафти по нафтопроводах, а також найбільшим видобувачем газу в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!