МВФ продовжує обговорювати з українцями умови траншу

П'ятниця, 18 грудня 2009, 13:56

МВФ і українська влада продовжують обговорювати умови, необхідні для виділення чергового траншу коштів у рамках програми співпраці stand by.

Про це сказала директор департаменту зовнішніх відносин МВФ Керолайн Аткінсон у п'ятницю на брифінгу у Вашингтоні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Важливо, щоб обидві гілки виконавчої влади працювали разом для вирішення українських питань", - наголосила вона, відповідаючи на запитання журналістів.

Аткінсон повідомила, що українська делегація з четверга проводить у Вашингтоні переговори з керівництвом МВФ, обговорюючи умови виділення коштів.

Реклама:

Як відомо, МВФ восени-2008 ухвалив рішення про виділення Україні кредитів у рамках програми stand-by у розмірі близько 17 млрд. дол.

За проминулий час Київ уже отримав три транші на загальну суму майже 11 млрд. дол.

При цьому в другому кварталі Фонд надав країні другий транш у розмірі близько 2,8 млрд. дол., які були приблизно нарівно розподілені між Нацбанком і урядом, а в третьому кварталі - третій транш на 3,3 млрд. дол., який повністю надійшов у розпорядження уряду.

Виділення четвертого траншу в розмірі 3,8 млрд. дол. було заплановане на листопад за підсумками третього перегляду програми.

Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, однак не зробила позитивної заяви про завершення перегляду.

МВФ неодноразово публічно зазначав, що очікує формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових дій.

Уряд Юлії Тимошенко докладає зусиль, щоб отримати ще до кінця 2009 року близько $2 млрд, незважаючи на конфлікт із президентом Віктором Ющенком.

Делегація уряду і Нацбанку 17-18 грудня - через тиждень після попереднього раунду переговорів, який також пройшов у штаб-квартирі Фонду, - проводить у Вашингтоні чергові переговори щодо кредиту.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!