"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міноборони підписалося на "корвети" Новинського

П'ятниця, 18 грудня 2009, 08:49

Міністерство оборони і Чорноморський суднобудівний завод (ЧСЗ) у четвер підписали контракт на виконання держоборонзамовлення з будівництва кораблів класу "корвет" для ВМС країни.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до контракту до 2018 року на потужностях ЧСЗ має бути побудовано чотири корвета. Здачу головного корабля замовнику намічено на 2012 рік.

Як відзначив після підписання контракту директор департаменту розробок і закупівлі озброєнь та військової техніки (ОВТ) українського військового відомства Володимир Грек, реалізація цього масштабного проекту забезпечить розвиток ОПК України, а також сприятиме підвищенню обороноздатності збройних сил України.

У свою чергу генеральний директор ДАХК "ЧСЗ" Дмитро Мордовенко запевнив, що держоборонзамовлення буде виконаний ДАХК "ЧСЗ" якісно та в строк.

Нагадавши, що постачальниками озброєнь в новому амбіційному проекті ОПК України виступлять провідні європейські виробники - DCNS, MBDA, EuroTorp, представник українського військового відомства підкреслив, що участь європейських партнерів у програмі стало можливим завдяки конструктивній позиції уряду Франції.

У зв'язку з цим Грек особливо відзначив значущість забезпечення повноцінного і ритмічного держфінансування програми.

Позитивним "знаком" в цьому ключовому питанні, за його словами, може служити обіцянка уряду покінчити в 2010 році - коли планується почати укладання контрактів з європейськими контрагентами - з практикою держфінансування ВСУ щодо лінії спецфонду.

За даними Міноборони, обсяг держфінансування програми в 2010 році передбачено в обсязі 180 млн. грн. Згідно з умовами цільової оборонної програми, до 2018 року планується побудувати 4 корвета, ще 6 - до 2026 року.

Як відомо, ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" входить до "Смарт-холдингу" бізнесмена Вадима Новинського.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: