"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держфінпослуг не поспішає підвищувати тарифи "автоцивілки"

Четвер, 17 грудня 2009, 20:38

Автолюбителям не доведеться переплачувати щодо обов'язкового автострахування.

Відповідне рішення було прийняте Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відомство відхилило пропозицію Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) щодо перегляду базового платежу та коригуючих коефіцієнтів з обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності (ОСАЦВ), повідомив голова комісії Віктор Суслов.

"Ми відхилили пропозиції щодо підвищення тарифу та зміни коефіцієнта, тому що для цього є підстави", - сказав він.

Реклама:

Причиною такого рішення, за словами Суслова, стала невідповідність ряду пропозицій до чинного законодавства, зокрема спроба ввести коефіцієнти для міст-супутників, що не передбачено законом.

Крім того, є цілий ряд інших порушень, як нормативних, так і розрахункових, зокрема використання при розрахунку необгрунтованих вихідних даних.

У той же час, як відзначив голова Держфінпослуг, комісія підтримала пропозицію ринку щодо підвищення ліміту відповідальності за цей вид страхування і на засіданні в четвер затвердила проект розпорядження "Про встановлення обов'язкових лімітів відповідальності страховика за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".

Цим документом, за словами Суслова, пропонується збільшити суму ліміту відповідальності вдвічі - за завдану майну шкоду до 50 тис. грн. (в даний час - 25,5 тис. грн.), за шкоду життю та здоров'ю потерпілого - 100 тис. грн. (51 тис. грн.).

Голова комісії також зазначив, що цей документ набуде чинності разом з новими тарифами та коефіцієнтами, що розробить МТСБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: