"Нафтогаз" вирішив не розривати стосунків з Вексельбергом

Четвер, 17 грудня 2009, 14:41

"Нафтогаз" і підприємства ТОВ "Газекс-Україна" підписали додаткові угоди на 2010 рік до договору про користування державними газорозподільні мережами.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в Міністерстві палива та енергетики України.

Підписання цієї угоди дозволить ВАТ "Харківгаз", ВАТ "Харківміськгаз", ВАТ "Криворіжгаз", ВАТ "Дніпрогаз" та ВАТ "Донецькміськгаз" здійснювати транспортування, постачання природного газу споживачам, а також експлуатацію та обслуговування газорозподільних мереж у наступному році.

У прес-службі НАК "Нафтогаз України" підтвердили підписання договорів з підприємствами "Газекс-Україна".

Реклама:

"Так, дійсно НАК "Нафтогаз України" підписала додаткові угоди з газорозподільних підприємствами, що входять до групи компаній "Газекс", на користування державним майном, яке не підлягає приватизації", - відзначили в прес-службі.

У той же час в "Нафтогазі" підкреслили, що компанія і уряд неодноразово вказували на той факт, що погашення поточної заборгованості і належне виконання обл-і міськгазами своїх інвестиційних зобов'язань, передбачених в угодах на користування мережами, буде сприяти пролонгації договорів з цими підприємствами на експлуатацію держмайна.

У прес-службі повідомили, що після селекторної наради в Кабінеті міністрів 23 листопада 2009, присвяченого забезпечення України газом і розрахунків за нього, низка облгазів повністю погасила існуючу заборгованість перед компанією, в тому числі і підприємства "Газекс-Україна".

"Підписання додаткових угод свідчить про те, що в рамках взаємодії приватного бізнесу і держави можливі ефективні форми співпраці. Це приклад можливості подібних компромісних діалогів для інших облгазів", - підкреслили в компанії.

Як відзначили в прес-службі, така альтернатива конфліктного протистояння бізнесу і держави, заснована на неухильному дотриманні фінансових і виробничих умов функціонування внутрішнього газового ринку, дозволяє гарантувати безпеку і надійність газопостачання у регіонах України.

Як відомо, ТОВ "Газекс-Україна" належить російському бізнесмену Віктору Вексельбергу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: