Стельмаху пропонують покаятися і піти у відставку

Четвер, 17 грудня 2009, 10:30

Кандидат на пост президента Анатолій Гриценко вважає, що голова Національного банку Володимир Стельмах повинен розповісти правду про махінації у фінансовій установі і залишити свою посаду.

Про це він заявив на прес-конференції у Хмельницькому, повідомляє агентство "УНІАН".

"Якщо у Стельмаха залишилися ознаки чесності, він має розповісти про всі махінації у Нацбанку та залишити свою посаду", - сказав Гриценко. Тому він радить скористатися цим шансом і розкрити всю правду про роботу Нацбанку.

"Нехай вийде на прес-конференцію і розкаже журналістам про те, як само передавалися гроші на рефінансування банків, яким приватним банкам, хто отримав ці гроші, через які багатомільярдні відкати", - уточнив Гриценко.

Реклама:

Після цього кандидат у президенти рекомендує голові НБУ добровільно написати заяву і піти у відставку, не чекаючи, коли таке рішення прийме діючий або новообраний президент.

"Перебування Стельмаха на посаді голови Національного банку упродовж кількох років підривало довіру до державних фінансів і взагалі довіру людей до влади", - переконаний Гриценко.

Як приклад він згадав про махінації при коливанні курсу гривні та виділення 120 млрд. грн. на рефінансування банків тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: