S&P знизило рейтинг "дочки" "Газпрому"

Середа, 16 грудня 2009, 16:35

Рейтингова служба Standard & Poor's переглянула прогноз щодо рейтингів ВАТ "Газпром нєфті" із "Стабільного" на "Негативний" і підтвердила всі рейтинги компанії: кредитний рейтинг на рівні "ВВВ-" і рейтинг за російською шкалою "ruAA +".

Про це говориться в повідомленні рейтингового агентства, передає агентство "ЛігаБізнесІнформ"

У S&P відзначають, що прогноз "Негативний" відображає головним чином ризики того, що в найближчі 12-18 місяців характеристики власної кредитоспроможності "Газпром нєфті" можуть знизитися з рівня "ВВ +" до рівня "ВВ".

"В даний час ми вважаємо, що ризик такого погіршення пов'язаний з будь-яким поєднанням наступних факторів: нездатність компанії найближчим часом значно зміцнити ліквідність; значне подальше погіршення ключових фінансових показників", - відзначають в агентстві.

Реклама:

Крім того, серед причин, зазначених агентством, також фактор придбання великих активів, які фінансуються за рахунок боргу.

Експерти відзначають, що перегляд прогнозу відображає перегляд характеристик власної кредитоспроможності компанії, яка, як і раніше відповідає категорії "ВВ +", але з ризиком зниження до "ВВ".

Нагадаємо, ВАТ "Газпром" належить 96% "Газпром нєфті".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!