Шуфрич пророкує Україні енергетичний колапс

Середа, 16 грудня 2009, 13:59

Член комітету Верховної ради з питань бюджету Нестор Шуфрич, вважає що спроба компанії Korlea Invest заблокувати аукціони з продажу перетину на експорт електроенергії призведе до втрат державного бюджету.

"Державні енергогенеруючі компанії могли б значно збільшити свій прибуток завдяки зростанню ціни, яке очікувалося після проведення аукціонів. Через корупцію в керівництві нинішнього уряду ми можемо втратити таку можливість", - сказав він.

Шуфрич також зазначає негативний вплив скасування експорту електроенергії на ситуацію на європейських ринках.

"Закон який прийняли в квітні прямо наказував проводити аукціони. Тепер монополісти скасували цей порядок незаконним рішенням суду. Це ставить під сумнів законність усієї існуючої схеми експорту", - говорить він.

Народний депутат вважає, що тепер є ризик зриву будь-яких українських поставок до країн Євросоюзу.

"Якщо це відбудеться в країнах Східної Європи настане енергетичний колапс. Україна втратить довіру європейських партнерів до нас, як до надійного постачальника. І все це через корупцію в керівництві уряду і Мінпаливенерго", - вважає він.

Як відомо,15 грудня Окружний адміністративний суд Києва за позовом ЗАТ "Корлеа Інвест Україна" своїм визначенням призупинив дію затвердженого НКРЕ порядку проведення аукціонів з експорту електроенергії.

Того ж дня компанія "ДТЕК Східенерго" оскаржила це визначення в апеляційному суді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: