"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" відхрещується від російських посередників

Середа, 16 грудня 2009, 13:37

НАК "Нафтогаз України" стверджує, що контракт з ВАТ "Газпром" не передбачає залучення посередників до процесу поставок природного газу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАКу.

Єдиним постачальником газу в Україну визначено НАК "Нафтогаз України", стверджується в повідомленні.

Прес-служба наголошує, що компанія у питанні постачання газу з Росії чітко дотримується директив уряду щодо неможливості повернення посередників на газовий ринок.

Реклама:

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко неодноразово підкреслювала, що газ в Україну з Росії постачатиметься виключно на умовах прямих договорів між НАК "Нафтогаз Україна" та ВАТ "Газпром". Це і зафіксовано умовами довгострокового договору, йдеться в повідомленні 

Зважаючи на те, що подібні заяви про газових посередників лунають у розпал виборчої кампанії, НАК "Нафтогаз України" вкотре звертається до політиків, органів державної влади усіх рівнів та експертів з вимогою припинити нагнітати напругу навколо діяльності компанії.

Як повідомлялося, представник президента Віктора Ющенка з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський вважає, що оточення прем'єра Юлії Тимошенко опрацьовує питання щодо залучення компанії "Ітера" в якості газового посередника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!