Ющенко: Тимошенко хоче "вручну" ділити бюджет під час виборів

Середа, 16 грудня 2009, 13:14

Президент Віктор Ющенко вимагає від уряду негайно внести у парламент проект держбюджету на 2010 рік.

Про це на брифінгу у середу заявила прес-секретар президента Ірина Ванникова, повідомляє агентство "УНІАН".

За її словами, Ющенко вимагає від уряду відмовитись "від намірів ручного розподілу бюджетних коштів та подати до Верховної Ради проект державного бюджету на 2010 рік".

"Відсутність ухваленого бюджету на наступний рік несе у собі низку серйозних загроз", - сказала Ванникова.

Реклама:

Вона зазначила, що, зокрема, з січня 2010 року щомісячно можуть бути профінансовані лише витрати в обсягу 1/12 від бюджету 2009 року.

За її словами, під загрозою опиниться ціла низка соціальних виплат, не говорячи вже про доплати та анонсовані підвищення доходів громадян.

Також місцева влада не зможе коректно сформувати бюджети своїх територій, що означатиме не фінансування важливих соціальних та економічних програм.

"Зрештою, залишається незрозумілим механізм фінансування виборів президента", - зазначила Ванникова.

На думку Ющенка, враховуючи такі серйозні наслідки для країни, неподання урядом доопрацьованого варіанту бюджету можна пояснити лише "бажанням керівництва уряду під час виборчої кампанії розподіляти кошти в ручному режимі, без контролю та звітності".

"Це дозволить уряду заохочувати певні категорії громадян, особливо тих, від кого залежить процес голосування і визначення результатів виборів, і при цьому нехтувати інтересами інших українців", - сказала Ванникова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: