Тимошенко: "Укрзалізницю" врятують державні банки

Середа, 16 грудня 2009, 12:47

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко виступає за посилення ролі державних банків у фінансуванні проектів щодо модернізації "Укрзалізниці".

Про це вона повідомила, відкриваючи виїзне засідання Кабінету міністрів на форумі залізничників, передає агентство "Українські новини".

"Ми повинні подумати про нову форму фінансування, модернізації й реконструкції "Укрзалізниці". Така система фінансування, яка б відрізнялася від прямих видатків, надходжень за надані послуги "Укрзалізниці", буде впроваджена", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що однієї з основних складових нової системи має стати посилення ролі державних банків у фінансуванні проектів модернізації "Укрзалізниці".

Реклама:

"Ми маємо сильну банківську державну систему, що разом із правильною і ефективною роботою Національного банку зможе дати нам не ситуативний ресурс, нездатний вирішувати глобальні проблеми, а надійний і достатній у фінансуванні, щоб повністю провести модернізацію й реконструкцію "Укрзалізниці", - зазначила прем'єр.

Вона підкреслила, що зараз такий проект не може бути реалізований через неузгоджені дії різних галузей влади, однак висловила впевненість, що після виборів президента протягом кількох місяців буде змінене керівництво НБУ, що дасть можливість скоординувати зусилля всіх галузей влади, у тому числі й для реалізації цього проекту.

Як другу складову нової системи фінансування "Укрзалізниці" Тимошенко бачить право уряду надавати фінансові гарантії для активного залучення довгострокового фінансування, у тому числі й товарних кредитів.

Як повідомлялося, держбанками зараз є Державний Ощадний банк, Державний експортно-імпортний банк (Укрексімбанк).

Внаслідок рекапіталізації державі також належить 84,21% акцій Украгазбанку, 99,97% акцій Родовід Банку і 99,93% акцій банку "Київ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!