Уряд може не встигнути освоїти "грипозні" мільйони

Середа, 16 грудня 2009, 10:32

З освоєнням 608 мільйонів гривень, виділених парламентом на боротьбу з епідемією грипу, можуть бути проблеми.

Таку думку висловив директор Українського центру грипу та ГРІ Олександр Гриневич в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

До нового року залишилося 15 днів, і знайти кошти, виділені Верховною Радою на боротьбу з грипом, а потім провести чесні тендери та закупити обладнання, вакцину й ліки, буде вкрай важко.

Гриневич каже, що гроші треба вже зараз, аби дати відсіч грипу, коли буде друга хвиля масових захворювань.

Реклама:

"Ми повинні все закупити, аби бути готовими. Обладнання треба ж раніше установити в районних лікарнях, щоб, якщо збудеться наш прогноз про другу січневу хвилю, всі медики були готові до цього", - зауважив директор Українського центру грипу та ГРІ.

Коментуючи готовність Німеччини поділитися з Україною зайвою вакциною, Гриневич сказав, що йому про це поки не відомо, але наголосив, що, перш ніж закуповувати за державні кошти будь-де вакцину, вона має пройти українську реєстрацію.

Як відомо, у вівторок, 15 грудня, Верховна Рада виділила 608 мільйонів гривень на боротьбу з грипом. За ці гроші Міністерство охорони здоров'я планує закупити реанімаційне обладнання, вакцину, ліки.

Однак представники президента і депутати від Партії регіонів твердять про спекуляції з грошима "на грип". Останні сподіваються, що президент заветує відповідне рішення.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!