Держбюджет-2009 назвали найгіршим бюджетом другого тисячоліття

Вівторок, 15 грудня 2009, 20:33

Перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак вважає державний бюджет на 2009 рік найгіршим бюджетом другого тисячоріччя.

Про це говориться в повідомленні прес-служби президента.

"Що стосується бюджету 2009 року, представник Президента підкреслив, що в історію українських фінансів він увійде "як найгірший бюджет другого тисячоріччя", - сказано в повідомленні.

За словами Шлапака, держбюджет-2009 серйозно розхитує українську економіку, а невизначена ситуація з держбюджетом-2010 приведе до того, що з 1 січня 2010 року уряд не буде мати ніяких законних підстав для яких-небудь виплат за будь-якими статтями видатків.

Реклама:

Представник президента також підкреслив, що законодавство України не передбачає ситуації, коли бюджет не поданий у Верховну Раду.

Він стверджує, що не бачив бюджету, який би настільки різко відрізнявся від прийнятого проекту і який би вручну управлявся Кабінетом міністрів.

"Стільки обіцянок давалося цього року всім українським громадянам, починаючи від шахтарів, продовжуючи аграріями, закінчуючи бібліотекарями, листоношами й космонавтами, - не порахувати, однак на 90% ці обіцянки виконані не були", - сказав Шлапак.

Шлапак зазначив, що, за прогнозами секретаріату, дохідна частина загального фонду бюджету-2009 не буде виконана на суму близько 36 млрд. гривень.

Також Шлапак не виключив, що до кінця 2009 року державний борг України зросте.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!