"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

КОЛОМОЙСЬКИЙ ВИТІСНЯЄ АБРАМОВИЧА З УКРАЇНИ?

Вівторок, 15 грудня 2009, 19:31

Evraz Group розцінює проведення судових процесів щодо підприємств групи як цілеспрямовані рейдерські атаки і намір витіснити іноземних інвесторів з України.

Про це повідомив віце-президент Evraz Group Олексій Агурєєв на прес-конференції, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Відбуваються явні заходи з витіснення іноземного інвестора, в даному випадку - російської компанії. Але це не вдасться", - підкреслив Агурєєв.

У той же час він не конкретизував, хто може бути організатором таких атак на групу.

"Дуже складно зрозуміти і доказово говорити, хто спрямовує проти тебе такого роду атаки. І це справа не бізнесу, а скоріше правоохоронних органів. Ми ж можемо говорити тільки про те, що у рейдерів є характерний почерк, і цей почерк проявлявся в атаках проти компанії "Arcelor Mittal Кривий Ріг", - констатував віце-президент "Євраз груп".

Разом з тим він відзначив, що "з огляду на колишніх власників наших активів, я думаю, висновок про те, хто ж стоїть за атаками на наші підприємства, ви можете зробити самі".

Як повідомлялося, останнім часом у ряді українських ЗМІ пройшли публікації із звинуваченнями на адресу російської Evraz Group у заборгованості за розрахунками за поставлену продукцію підприємствам групи, а також у заборгованості ДМЗ ім.Петровського перед податковими органами.

Як відомо, ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського" продав групі Evraz український бізнесмен Ігор Коломойський.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: