Ющенко відмовляється переробляти уранові руди з Росією

Вівторок, 15 грудня 2009, 18:35 -

Секретаріат президента вимагає переглянути проект підписання між Україною і російською державною корпорацією "Росатом" меморандуму з розвитку співробітництва в сфері геологорозвідки, видобутку й переробки уранових руд.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Розробка проекту документу знаходиться на завершальній стадії, зазначає представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський

Президент доручив протягом 24 годин проаналізувати проект меморандуму на предмет його відповідності українським національним інтересам і чинному законодавству.

Реклама:

"Насторожує задекларований пріоритет російської сторони з освоєння українського державного Новокостянтинівського родовища в Кіровоградській області, нерівноправність сторін щодо зобов'язань і ризиків та інше", - стверджує Соколовський.

Особливу стурбованість, як заявив представник президента, викликає статус меморандуму, якому пропонується надати функції довічної угоди.

За попередніми висновками секретаріату, РНБО й СБУ, цей меморандум у тому вигляді, у якому він існує сьогодні, не може бути підписаний, зазначається в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: