Новинський взявся за будівництво військових кораблів

Вівторок, 15 грудня 2009, 16:06

ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" може відродити будівництво військових кораблів в Україні.

Так вважає генеральний директор "Смарт-холдингу" Олексій Пертін.

Він висловив переконання, що, незважаючи на те, що за останні 20 років в Україні не було побудовано жодного корабля нових проектів, ЧСЗ впорається із завданням і виконає державне замовлення.

"Завод був "заточений" під будівництво військових кораблів. Ми навіть жартуємо з конструкторами, що навіть будуючи цивільні кораблі вони намагаються поставити десь гармату", - сказав він.

Реклама:

Пертін підкреслив, що заплановане будівництво корветів позитивно вплине й на інші галузі, адже "1 місце у суднобудівній галузі дає 5 місць у галузях суміжних".

"Смарт-холдинг" не розчарувався у суднобудуванні. Ми знали з самого початку, що ця галузь не терпить "тимсасовиків", - додав гендиректор холдингу.

Він підкреслив, що ЧСЗ узяв на себе такі передбачені ом вимоги, як фінансування до півроку власними коштами будівництва у разі виникнення затримки виплати коштів з боку держави.

За його словами, завод зможе дотриматися цих вимог у разі необхідності.

Нагадаємо, конкурсна комісія Міноборони у конкурсі з вибору виконавця держоборонзамовлення з будівництва кораблів класу "корвет" визначила переможцем ЧСЗ.

За планами Міноборони, до 2026 року в Україні має бути побудовано 10 корветів. 4 з них - до 2017 року. Перший корабель планується побудувати вже у 2012 році. Закладка головного корабля запланована на наступний рік.

Вартість будівництва кожного корабля ще не відома, але вона буде не менш ніж 200 мільйонів євро. При цьому 60% вартості - це зброя іноземного виробництва.

ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" (входить до "Смарт-холдингу" бізнесмена Вадима Новинського).

Як відомо, ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" входить до "Смарт-холдингу" бізнесмена Вадима Новинського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: