"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch дав негативний прогноз будівельному сектору

Вівторок, 15 грудня 2009, 14:48

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings повідомило, що прогноз кредитоспроможності європейських будівельних компаній на 2010 рік є негативним.

Так вважає старший директор в аналітичній групі Fitch з корпоративних емітентів Європи, Близького Сходу та Африки Джуліан Краш, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"З урахуванням поєднання ослаблених портфелів замовлень і тиску на маржу, обумовленого зростаючою конкуренцією при проведенні тендерів, середньостроковий прогноз грошових потоків для західноєвропейських компаній цивільного будівництва виглядає все більш непростим", - відзначає Краш.

Портфелі замовлень у будівельних компаній в цілому скорочувалися протягом цього року: у OHL SA ( "BB-", прогноз "негативний") за 9 місяців 2009 року короткостроковий портфель замовлень зменшився на 9,5% щодо того ж періоду попереднього року.

Дане скорочення, імовірно, виявиться в ослабленні операційних грошових потоків починаючи з 2010 року і в 2011 року.

Існує підвищений ризик того, що маржа за новим замовленням буде знижуватися через посилення конкуренції пропозицій у міру загального зменшення обсягів робіт, що також матиме негативний тиск на грошовий потік, йдеться в прогнозі.

Реклама:

"Програми фіскальних стимулів, що застосовуються в Західній Європі, надають короткостроковий позитивний вплив, однак Fitch розуміє, що від них доведеться відмовитися в середньостроковій перспективі, оскільки вони просто є прискореним здійсненням інфраструктурних витрат", - відзначається в повідомленні агентства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: