Активність на українському фондовому ринку знижується

Вівторок, 15 грудня 2009, 12:42 -

Вартість акцій українських компаній, які котируються на основних фондових майданчиках, продовжує знижуватися.

Про це йдеться огляді компанії iTrader.

Так, індекс Української біржі в першій половині торговельної сесії показує зниження порядку 0,4%, спустившись до позначки 1515 пунктів. Як і в попередні торгові сесії зниження показують практично всі ліквідні акції 0,5 - 1,0%, крім акцій Банку "Аваль", які додають у ціні близько 0,1%, говориться в огляді.

"З погляду технічного аналізу, індекс УБ поступово підходить до нижнього рівня зони консолідації, в якій він знаходиться протягом 2 місяців. Рівнем підтримки виступає діапазон 1490 - 1510 пунктів", - відзначає старший трейдер онлайн-брокера iTrader Володимир Волков.  

Реклама:

За його словами, визначальним для ринку буде рух, що було підтверджено підвищенням активності і торгових обсягів.

Зовнішній новинний фон не привносить визначеності для учасників торгів. Активність учасників також залишається на низькому рівні, про що і свідчить динаміка міжнародних індексів акцій, наголошується в огляді.

Міжнародні фінансові ринки поступово знижуються у переддень дводенного засідання ФРС у США, на якому буде ухвалено рішення про розмір облікової ставки на найближчі кілька місяців.

Учасники ринку не очікують підвищення облікових ставок, які знаходяться на рекордних мінімумах, але стежитимуть за коментарями відповідальних чиновників ФРС, стверджують аналітики iTrader.

На тлі зміцнення долара США знижуються вартості сировинних активів, що впливає в свою чергу на вартість акцій сировинних компаній і на ринки в цілому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: