"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європа страхується в очікуванні припинення поставок газу

Вівторок, 15 грудня 2009, 10:18

Газова координаційна група (ГКГ) побоюється потенційної можливості припинення поставок газу в країни Центральної і Південно-Східної Європи цієї зими.

Про це йдеться в повідомленні Європейської комісії, поширеній у понеділок в Брюсселі за результатами засідання ГКГ за участю представників української та російської сторін, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

ГКГ продовжує оцінювати готовність Євросоюзу і компаній до непередбачених ситуацій в плані потенційної можливості припинення постачань газу цієї зими.

Зокрема, група фокусувала увагу на заходах, які гарантували б поставки газу захищеним категоріям споживачів у країнах Центральної і Південно-Східної Європи, що постраждали від кризи в січні минулого року.

На додаток члени Газової координаційної групи провели оцінку розвитку газової інфраструктури в ЄС та обговорили аспекти безпеки поставок газу.

"Група продовжує оцінювати варіанти сценаріїв можливого припинення поставок на регіональному рівні з тим, щоб визначити найкращі заходи, які потрібно буде зробити в цьому випадку", - йдеться в повідомленні.

Наступне засідання групи заплановано на 12 січня 2010 року.

Газова координаційна група була створена 2006 року відповідно до директив, що відносяться до заходів, які гарантують забезпечення поставок газу. До неї, зокрема, входять представники країн ЄС, національних регуляторів та європейських організацій, що представляють газову промисловість і споживачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!