Податкова придумала, як ефективніше стягувати борги

Понеділок, 14 грудня 2009, 16:12

Державна податкова адміністрація виступає за посилення взаємодії з органами виконавчої служби для більше ефективного механізму стягнення податкового боргу.

Про це сказано в повідомленні Податкової, передає агентство "Українські новини".

Цей напрямок на нараді Податкової й Міністерства фінансів було визначено як один із пріоритетних у побудові ефективного механізму стягнення податкового боргу.

Крім цього, пріоритетом Податкової є посилення методів адміністрування податків, поліпшення взаємодії з державними органами й місцевими адміністраціями для погашення боргів державних і комунальних підприємств за рахунок досудової санації, а також застосування механізму податкової застави.

Реклама:

За словами голови Податкової Сергія Буряка, за міжнародними стандартами податковий борг не повинен перевищувати 3% від ВВП країни, а в Україні він становить 1,4%, що також є позитивним показником.

Цього року, відповідно до повідомлення, органи Податкової направили 14,3 тис. позовних заяв у суди щодо стягнення боргу підприємств-боржників на суму понад 4 млрд. гривень.

При цьому значна частина податкового боргу утвориться за рахунок діяльності безлічі фіктивних підприємств (юросіб, зареєстрованих для того, щоб легальні підприємства вкривали від держави податки).

Податкова застава - спосіб забезпечення податкового зобов'язання платника податків, не погашеного в строк.

Як повідомлялося, у вересні Податкова констатувала значне скорочення податкового боргу підприємств оптової торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!