"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд відмовляється вносити проект бюджету-2010

Понеділок, 14 грудня 2009, 13:19

Кабінет міністрів не вноситиме на розгляд парламенту проект державного бюджету на 2010 рік.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов на засіданні погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, парламент більш як два місяці не розглядав проект бюджету, запропонований Кабінетом міністрів.

Турчинов наголосив, що доки уряд не отримає висновки Бюджетного комітету стосовно цього документу, він не бачить сенсу у внесенні до парламенту нового проекту держбюджету.

Реклама:

За його словами, уряд не заперечує, щоб у проекті бюджету на 2010 рік були передбачені додаткові витрати, але лише в тому випадку, якщо будуть запропоновані і статті, які покриватимуть ці витрати.

Перший віце-прем'єр зауважив, що не можна покращувати держбюджет без забезпечення необхідних на це витрат.

У відповідь головуючий на засіданні погоджувальної ради перший віце-спікер Олександр Лавринович, звертаючись до Турчинова, сказав: "Виконуйте конституційні положення і не робіть з цього політику".

Він зазначив, що парламент ухвалив постанову, в якій чітко вказано, за якими трьома напрямками має працювати уряд під час доопрацювання проекту держбюджету на 2010 рік.

За словами Лавриновича, в першу чергу, йдеться про приведення ряду статей бюджету у відповідність з нині чинним Бюджетним кодексом, а також про вилучення із проекту бюджету норм, які передбачають внесення ним змін до законів.

Крім того, він нагадав, що уряд при доопрацюванні бюджету-2010 має врахувати зміни до законодавства в частині підвищення соціальних стандартів.

У свою чергу, представник президента у Верховній раді Ігор Попов зазначив, що глава держави Віктор Ющенко стурбований тим, що держбюджет на 2010 рік досі не ухвалений.

За словами Попова, не можна виключити того, уряд "хоче працювати в ручному режимі, розподіляючи надходження та витрати".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!