"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко забирає у Міноборони спецфонд

П'ятниця, 11 грудня 2009, 17:49

Кабмін планує з 1 січня 2010 року скасувати спеціальний фонд Міноборони і передати все надлишкове майно армії до Фонду держмайна.

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко на урочистостях з нагоди Дня Сухопутних військ, які відбулися у Києві у Центральному будинку офіцерів, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ми запланували з 1 січня 2010 року прибрати таке фінансування оборонного бюджету, як спецфонд. Всі видатки на армію робитимуться за загальним фондом", - сказала вона.

"Армія кожен рік покладалася на так званий спецфонд, коли планували продавати надлишкове майно, надлишкові землі, тобто все те, що є у армії і планували великі доходи спецфонду. Але у підсумку все це завершувалося кожний рік великим "пшиком", - зазначила Тимошенко.

Реклама:

Також, за словами прем'єра, Кабмін планує передати все надлишкове майно Міноборони до Фонду держмайна, "який продемонструє як потрібно розпоряджатися надлишковим майном і фінансувати армію".

"А всі видатки на армію робитимуться за загальним фондом", - наголосила Тимошенко.

Крім того, вона заявила, що уряд планує вже до кінця цього року повністю провести індексацію грошового забезпечення і заробітної плати всіх військовослужбовців та працівників Збройних Сил".

"Вважаю, що до кінця року така індексація дасть можливість дійсно отримати додаткові соціальні можливості. Але цього, безумовно, недостатньо", - додала Тимошенко.

Також прем'єр заявила, що уряд, спільно з керівництвом Міноборони і Генштабу відпрацював модель, яку будуть застосувати до тих, хто потребує квартир в системі Збройних Сил.

"Це зажди це був обмін: "ми вам землю - ви нам квартири". Але квартири, як правило, не завжди віддавали. Саме головне - не було достатньої кількості обігових фінансових ресурсів", - констатувала Тимошенко.

За її словами, у 2009 році було відпрацьовано нову модель вирішення проблеми забезпечення житлом.

"Це - державна іпотечна установа, яка має можливість через рефінансування цінних паперів залучати достатньо великі обсяги фінансових ресурсів і вкладати їх в житлове будівництво, по якому уряд розраховуватиметься протягом наступних 25 років", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, раніше командуючий Сухопутними військами Збройних сил генерал-полковник Геннадій Воробйов заявив, що ЗС не мають можливості утримувати надлишкове майно в умовах відсутності належного фінансування армії.

14 жовтня Кабінет міністрів дозволив Міноборони розраховуватися за ремонт військової авіатехніки надлишковим військовим майном.

Раніше Міноборони заявило про загрозу скорочення боєздатних підрозділів ЗС до 40-50% від оптимального рівня у випадку, якщо в 2009 році не буде збільшене фінансування армії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: