Україна продасть Іраку танків і літаків на 550 мільйонів доларів

П'ятниця, 11 грудня 2009, 16:22

Україна підписала з Іраком контракт на постачання військової техніки на суму понад 550 млн. доларів.

Про це заявив заступник генерального директора державної корпорації "Укрспецекспорт" Олександр Коваленко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Контракт підписаний на постачання бронетанкової техніки, авіаційної техніки, надання послуг з ремонту і модернізації авіаційної техніки. Це найбільш вагомий контракт з усіх підписаних з моменту отримання незалежності. Сума контракту перевищує 550 млн. доларів", - сказав Коваленко.

Коментуючи на прохання журналістів інформацію, яка озвучувалася в ЗМІ, про контракт на суму близько 2 млрд. доларів, Коваленко зазначив: "Я вам можу сказати, що це не єдиний контракт, і ті проекти, над якими ми працюємо, просуваються вперед. І я сподіваюся, що в результаті роботи ми дійдемо до тієї цифри, яку озвучували в пресі".

Реклама:

Він також уточнив, що контракт був підписаний близько 2 місяців тому.

Постачання техніки планується здійснювати протягом 3-3,5 року. Кількість бронетехніки - понад 400 одиниць, у тому числі до 10 літаків.

Крім того, Коваленко повідомив, що ідеться про постачання нової бронетехніки, розробленої Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені Морозова.

Він підкреслив, що підписаний контракт на постачання БТР-4 і літаків Ан-32.

"Сподіваємося, що буде і "Оплот". І будемо докладати до цього всіх зусиль", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: