Уряд повторно дозволив "Украгролізингу" залучити мільярд

П'ятниця, 11 грудня 2009, 10:45

Кабінет міністрів повторно дозволив НАК "Украгролізинг" залучити 1,3 млрд. гривень кредитних коштів для закупівлі сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва.

Про це сказано в постанові Кабміну № 1329 від 11 листопада, повідомляє агентство "Українські новини".

Відповідно до документа, уряд погодився із пропозицією Міністерства аграрної політики в частині залучення НАК "Украгролізинг" під державні гарантії кредитів у сумі не більш як 1,3 млрд. гривень зі сплатою відсотка за ними зі стабілізаційного фонду держбюджету.

Кредити будуть залучатися для закупівлі вітчизняної сільгосптехніки з метою подальшої передачі її товаровиробникам на умовах фінансового лізингу.

Реклама:

Даною постановою уряд затвердив порядок використання коштів стабфонду для сплати процентної ставки за залученими кредитами.

Крім того, цим документом Кабмін вніс зміни в раніше видану постанову № 328 від 18 березня, якою був затверджений графік закупівлі "Украгролізингом" сільгосптехніки за рахунок стабфонду в 2009 році, відповідно до якого у вересні техніка закупається на суму 150 млн. гривень, у жовтні - на 70 млн. гривень, у листопаді - 53,562 млн. гривень.

Як повідомлялося, 10 листопада президент Віктор Ющенко призупинив дозвіл Кабінету міністрів НАК "Украгролізинг" залучити 1,3 млрд. гривень кредитів для реалізації інвестпроектів, пов'язаних із закупівлею сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва - постанова № 1090 від 14 жовтня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: