Мінтранс затвердив єдину методику розрахунку тарифів на автоперевезення

П'ятниця, 11 грудня 2009, 10:00

Міністерство транспорту й зв'язку затвердило єдину методику розрахунків тарифів на пасажирські автотранспортні перевезення.

Про це сказано в наказі міністерства №1175 від 17 листопада, повідомляє агентство "Українські новини".

Цим наказом міністерство затвердило методику розрахунків тарифів на перевезення пасажирів маршрутами загального користування, спеціальних перевезень, нерегулярних перевезень, а також тарифи, на послуги, які надаються таксі й легковими автомобілями за замовленням.

Зокрема, розрахунок тарифу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах здійснюється шляхом підсумовування планової річної собівартості послуг і прибутку від їх надання, з якої віднімаються планові чисті доходи від інших видів діяльності.

Реклама:

Отриманий результат ділиться на річний обсяг перевезених пасажирів.

Формування тарифу на міських автобусних маршрутах у режимі експресного й маршрутного таксі здійснюється шляхом підсумовування планової річної собівартості послуг і прибутку від їх надання й ділення результату на річний обсяг перевезених пасажирів.

Тарифи на перевезення пасажирів на приміських, міжміських і міжнародних автобусних маршрутах, а також на спеціальні автобусні перевезення розраховуються шляхом ділення суми планової річної собівартості послуг і прибутку від їх надання на запланований річний пасажирооборот.

Розрахунок тарифу на нерегулярні автобусні перевезення й послуги легковими автомобілями за замовленням здійснюється шляхом підсумовування планової річної собівартості послуг і прибутку від їх надання.

Тарифи на проїзд 1 кілометра в таксі розраховується шляхом підсумовування планової собівартості пробігу 1 кілометра й планового прибутку на 1 кілометр.

Отриманий результат ділиться на плановий коефіцієнт платного пробігу таксі, що у містах з населенням понад 1 млн. чоловік становить 0,8, з населенням від 0,5 до 1 млн. чоловік - 0,75 і з населенням до 0,5 млн. чоловік становить 0,7.

Як повідомлялося, наприкінці 2008 року Антимонопольний комітет зобов'язав Мінтрансзв'язку розробити єдиний порядок формування тарифів на пасажирські автоперевезення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: