НКРЗ ускладнила умови ліцензування IP-операторів

Четвер, 10 грудня 2009, 20:27

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) скасувала окремий вид ліцензій на надання міжміського та міжнародного фіксованого зв'язку.

Про це заявив голова НКРЗ Сергій Колобов, такі зміни прописані в нових ліцензійних умов здійснення діяльності у сфері телекомунікацій з надання послуг фіксованого зв'язку, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Для того щоб надавати послуги IP-телефонії, операторові треба буде отримувати звичайну ліцензію", - пояснив член комісії Володимир Олійник. При цьому він додав, що на сьогоднішній день видано близько 100 ліцензій на міжнародну IP-телефонію.

Вартість ліцензії на надання послуг фіксованого міжнародного та міжміського телефонного зв'язку для IP-операторів становила лише 6% від вартості аналогічної традиційної ліцензії.

Реклама:

Олійник також додав, що, наприклад, за отримання національної ліцензії на міжнародний телефонний зв'язок в даний час доведеться заплатити 3 млн. грн.

"Діючі ліцензії змінюватися не будуть, однак при їх переоформленні IP-операторам доведеться отримувати "повні", - зазначив Колобов, уточнивши, що подібні ліцензії видаються на п'ять років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!