Банки за перегляд розрахунку ліквідності

Четвер, 10 грудня 2009, 15:09

Асоціація українських банків виступає за перегляд порядку розрахунку нормативів ліквідності банків.

Про це говориться в повідомленні Асоціації.

"АУБ звернулася до НБУ з обґрунтуванням необхідності перегляду нового порядку розрахунку нормативів ліквідності, впровадженого відповідно до змін до інструкції НБУ "Про порядок регулювання діяльності банків в Україні", - зазначається в повідомленні.

Асоціація банків підкреслює, що зміна порядку розрахунку нормативів ліквідності в період кризи була недоцільною.

Реклама:

Відповідно до повідомлення, асоціація пропонує прискорити внесення змін до алгоритму розрахунку економічних нормативів і відповідний програмний комплекс, а також урахувати пропозиції банків щодо вдосконалення порядку розрахунку нормативів ліквідності.

АУБ також пропонує встановити перехідний період до 1 січня 2011 року для виконання банками мінімальних вимог нормативу короткострокової ліквідності (Н6), передбачивши їх поступове зростання у цей період з 40% до 60%.

Постанова НБУ №541 від 10 вересня 2009 передбачає дозвіл комерційним банкам у період до 1 січня 2012 року формувати додатковий капітал за рахунок залучення субординованого боргу розміром до 100% основного капіталу.

Цей документ також передбачає новий порядок розрахунку нормативів ліквідності, зокрема нормативу короткострокової ліквідності (Н6).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!