"Турбоатом" хоче вийти на ринок Бразилії

Четвер, 10 грудня 2009, 14:18

Найбільший виробник турбінного обладнання - завод "Турбоатом" - готовий брати участь у будівництві й модернізації енергетичних об'єктів Бразилії.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на прес-службу компанії.

Прес-служба інформує, що у рамках україно-бразильського бізнес-форуму 2 грудня головний конструктор із гідротурбін Олександр Линник зустрівся із представниками бразильських компаній Odebrecht і Eurojoint Energy.

Сторони обговорили питання співробітництва в сфері енергетики, зокрема ішлося про участь "Турбоатому" у будівництві гідроелектростанції "Біло Монте", де планується встановити 20 радіально-осьових гідротурбін типу "Френсіс" одиничною потужністю 565 МВт і діаметром робочого колеса 8,5 м.

Реклама:

Для участі в тендері, який відбудеться наприкінці грудня 2009 року, "Турбоатом" підготував відповідну технічно-комерційну пропозицію.

Наступний перспективний спільний проект із Бразилією - це постачання обладнання на ГЕС "ТЕРІС Пірес".

Там заплановано встановити 6 радіально-осьових турбін одиничною потужністю 306 МВт і діаметром робочого колеса близько 8 м. Проведення тендеру намічено на січень-лютий 2010 року.

ВАТ "Турбоатом" спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового й іншого енергетичного обладнання.

75,22% акцій "Турбоатома" належить державі й управляються Фондом державного майна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: