США "прописують" Україні реформи й обіцяють підтримку

Четвер, 10 грудня 2009, 10:05

Україна має збільшити свою енергетичну безпеку і енергетичну незалежність.

На цьому наголошували держсекретар США Гілларі Клінтон і міністр закордонних справ України Петр Порошенко на зустрічі в Вашингтоні у середу, заявила після зустрічі Клінтон.

Вона зазначила, що Україна має на майбутнє надзвичайну можливість значно збільшити свою енергетичну безпеку, якщо привабить інвестиції в свій газовий сектор, передає Радіо "Свобода".

Але це значною мірою залежатиме від економічних і політичних реформ, які здійснить Україна, наголосила голова американської дипломатії.

Реклама:

За її словами, американська сторона підтвердила українській делегації, що США безумовно підтримують поглиблення інтеграції України в систему європейської енергетичної безпеки і підтримуватимуть розвиток українського енергетичного сектора всіма можливими способами, зокрема, передаючи технічний досвід.

Як сказала Клінтон, у США й інших країнах є багато інвесторів, охочих узяти в цьому участь. Але найважливішою передумовою для цього є те, щоб згадані економічні й політичні реформи в Україні відбулися, наголосила державний секретар США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: