"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через Тимошенко Україна заборгує 300 мільярдів – Ющенко

Четвер, 10 грудня 2009, 08:54

Президент Віктор Ющенко заявив, що державний борг до кінця року може сягнути 300 мільярдів гривень.

Про це він заявив у середу в інтерв'ю Сумській ОДТРК, повідомляє прес-служба глави держави.

"Держбюджет знаходиться в одних руках - прем'єр-міністра. Так говорить Конституція. Бюджетна, економічна, соціальна політика - це є політика прем'єр-міністра", - зазначив Ющенко.

Він додав, що якість цьогорічного бюджетного процесу свідчить про невиконані службові обов'язки уряду та його керівника.

Реклама:

Причиною цього президент назвав непрофесійне планування бюджету, внаслідок чого 50% видатків не мають реальних джерел надходжень.

Шляхи, якими уряд виходить з цієї ситуації, заявив Ющенко, лише поглиблюють кризові економічні явища.

"Йдеться зокрема про зростання державного боргу (сума якого, за прогнозом Ющенка, може до кінця року сягнути 300 млрд. грн.), вилучення економічного ресурсу в бізнесу через неповернення ПДВ", - йдеться у повідомленні прес-служби.

"Обрана тактика "навпаки" - не підтримка фінансовим ресурсом економіки, а підтримка політики споживання", - переконаний Ющенко.

Він висловив упевненість, що політика популізму у сфері державних фінансів дискредитує Україну і робить біднішими громадян нашої держави.

"Країна, де така динаміка боргу, ніколи не буде здатна на зовнішньому ринку запозичити гроші. Це самогубство. Це PR-політика", - сказав президент.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: