Вінничина не хоче віддавати державі газові мережі

Вівторок, 1 грудня 2009, 21:11 -

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" вважає неприпустимими і незаконними дії керівництва ВАТ "Вінницягаз" щодо перешкоджання процесу передачі на баланс дочірнього підприємства "Нафтогазмережі" газових мереж у Вінницькій області.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"НАК "Нафтогаз України" вважає неприпустимими та таким, що не відповідають чинному законодавству України дії керівництва ВАТ "Вінницягаз", які перешкоджають виконанню постанови Кабінету міністрів від 10 червня 2009 року №775 "Про підвищення ефективності управління державним майном газорозподільних мереж", - наголошується у повідомленні.

У "Нафтогазі" інформують, що за позовом керівництва "Вінницягазу" 30 листопада Вінницьким окружним адміністративним судом було прийнято ухвалу якою зупиняється дія наказу Мінпаливенерго від 4 вересня щодо передачі газорозподільних мереж у підпорядкування ДП "Нафтогазмережі" НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

"НАК "Нафтогаз України" офіційно заявляє, що процес передачі державного майна газорозподільних мереж на баланс ДП "Нафтогазмережі" було проведено з дотриманням всіх вимог чинного законодавства. Згідно положенням Кодексу адміністративного судочинства, Наказ Мінпаливенерго №439 від 04.09.09 року міг бути оскаржений тільки у Київському окружному адміністративному суді, а не в одному з судів Вінницької області", - наголошується у заяві.

Згідно з нею, таким чином, винесена ухвала "порушує чинне законодавство України, може розглядатися як приклад міжвідомчої корупції, ставить під сумнів неупередженість місцевих органів судової влади до Державного оператора газових мереж - ДП "Нафтогазмережі" і робить спробу дестабілізувати процеси повернення державного контролю в газову галузь".

У зв'язку з цим НАК готує звернення до кваліфікаційної комісії суддів і вищої ради суддів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: