Уряд обіцяє "альтернативу" 15 мільярдам кубів газу

Вівторок, 1 грудня 2009, 19:20

Кабінет міністрів має намір з 2016 року за рахунок впровадження альтернативних та вторинних джерел енергії в енергобалансі країни замістити не менше 15 млрд. кубометрів природного газу.

Відповідна норма закріплена розпорядженням уряду №1422-р від 25 листопада 2009 року і внесена в концепцію "Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010-2015 роки", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Крім цього, уряд вважає за необхідне домогтися з 2016 року використання альтернативної енергії заміщення в енергобалансі України не менш 1 млн. тонн нафтопродуктів.

Замінити традиційні джерела енергії планується за рахунок впровадження когенераційних установок, технологій електротеплоаккумуляційного обігріву, використання теплової енергії сонця, видобутку та використання газу метану вугільних родовищ.

Реклама:

Крім того, буде активізована робота з виробництва та використання біопалива, розвитку вітроенергетики, модернізації газотранспортної системи, систем тепло- та водопостачання, теплових електростанцій і теплоелектроцентралей.

У результаті активізації використання альтернативних і вторинних джерел енергії уряд відповідно до енергоконцепції очікує зниження рівня енергоємності внутрішнього валового продукту на 20%.

Крім того, у змінах до концепції сказано, що результати аналізу потенціалу використання альтернативних джерел енергії, вторинних енергетичних ресурсів свідчать, що за період дії програми можливо досягти заміщення обсягу використання деяких імпортованих енергетичних ресурсів на 20-30%.

Фінансування програми планується здійснювати за рахунок коштів державного бюджету та інших джерел. Орієнтовний обсяг фінансування становить близько 250 млрд. гривень.

При цьому, обсяг бюджетних коштів визначається щорічно, виходячи з фінансових можливостей бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!