"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк спростив життя банкам з від'ємним регулятивним капіталом

Вівторок, 1 грудня 2009, 18:47

Національний банк України дозволив банкам з негативним регулятивним капіталом не розраховувати ряд показників при складанні статистичної звітності.

Про це ідеться у листі НБУ до учасників ринку.

"Банки, що мають від'ємний регулятивний капітал під час складання статистичної звітності ... (ряд показників) не розраховують", - ідеться в листі.

Згідно з документом, таке рішення прийнято у зв'язку з виникненням у банків з негативним регулятивним капіталом технічних проблем при формуванні файлів статистичної звітності.

Реклама:

НБУ, зокрема, дозволив таким банкам не розраховувати показники процентного співвідношення загальної заборгованості контрагента до регулятивного капіталу і процентного співвідношення загальної заборгованості банку перед контрагентом або інсайдером до регулятивного капіталу.

Як повідомлялося, за даними Нацбанку, шість українських банків завершили січень-вересень з від'ємним значенням власного капіталу: Укрпромбанк (1795 млн. гривень), Трансбанк (518 млн. гривень), банк "Дністер" (434 млн. гривень), банк "Столиця" (40 млн. гривень), банк "Арма" (270 млн. гривень) і банк "Українська фінансова група" (39 млн. гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: